RU  UA  EN

Середа, 23 жовтня
  • НБУ:USD 40.90
  • НБУ:EUR 44.15
НБУ:USD  40.90
Суспільство

Новини

23 жовтня

Всі новини

МОУ відреагувало на моторошний скандал з ґвалтівниками неповнолітньої та Обухівським ТЦК

У Міністерстві оборони заявили, що не дозволили мобілізуватися до Збройних сил двом обвинуваченим у кримінальній справі про зґвалтування 14-річної дівчинки на Закарпатті, які таким чином хотіли уникнути покарання.

Про це йдеться у повідомленні пресслужби Міноборони.

Як заявили у відомстві, попри звернення до Обухівського Територіального центру комплектування та соціальної підтримки (ТЦК та СП) у Київській області для проходження військової служби за контрактом, їм відмовили саме через наявність інформації про ймовірну причетність до злочину.

"Для всебічного, повного та об’єктивного з’ясування обставин цієї справи Міністерство оборони направляє Головну інспекцію МОУ для детальної перевірки діяльності Обухівського ТЦК та СП. У разі виявлення ознак вчинення кримінального злочину, матеріали будуть передані до ДБР", - додали в оборонному відомстві.

Раніше журналістка Олена Пшенична попросила зробити максимальний репост інформації про те, що обвинувачені у кримінальній справі про зґвалтування звернулися до Обухівського ТЦК за "порятунком" від покарання. Адже судовий розгляд зупинився б до моменту їхньої демобілізації.

"Двоє з трьох обвинувачених, досягнувши 18-річчя і розуміючи, що втекти від вироку їм вже ніяк, а сьогодні були всі шанси завершити цей судовий процес, вирішили мобілізуватися. На судове засідання вранці вони не прийшли, бо ж повістка, мали бути в Обухові. Ну, а раптом такий збіг, подумаєте ви, ну мобілізували, з ким не буває", - написала вона.

Журналістка також зауважила, що через Обухівське ТЦК були мобілізовані інші обвинувачені у зґвалтуванні - правоохоронці з Кагарлика.

Як повідомляв "Апостроф", 22 жовтня захист подав клопотання про перенесення судового розгляду через мобілізацію обвинувачених, надавши копії повісток.

Нагадаємо, злочин стався у серпні 2021 року. Троє мешканців села Верхні Ворота вчинили у підвальному приміщенні стосовно дівчини "дії сексуального характеру", як це охарактеризував суд.