RU  UA  EN

Пʼятниця, 19 квітня
  • НБУ:USD 39.50
  • НБУ:EUR 42.10
НБУ:USD  39.50
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

19 квітня

Всі новини

У Путіна взялися змінювати акваторію окупованого Криму

В Інституті історії матеріальної культури Російської академії наук (РАН) заявили, що збираються осушити ділянку Керченської протоки для вивчення античного міста Акри, що пішло під воду.

Осушено буде ділянку протоки поряд з оборонною стіною Акри, для чого на березі буде зведена гребля, передає "Інтерфакс".

Відзначається, що в експедицію вирушать представники ІІМК, Російського географічного товариства, Державного Ермітажу і Чорноморського центру підводних досліджень.

Під час попередньої експедиції археологи заклали під водою в районі оборонної стіни Акри шурф на 2 м в глибину, але так і не змогли дістатися до її заснування. Досліджувану ділянка стіни вчені датують першою чвертю IV століття до н. е.., але її основа може належати до більш раннього періоду.

"Експедиція проводить підводні дослідження Акри вже п'ять років, але в цьому році археологи будуть працювати не тільки під водою, але і на суші", — заявили в РАН.

Місто Акра входило до складу Боспорської держави до початку IV століття. Воно було розташовано на південно-сході Керченського півострова в Криму.. В першій половині I тисячоліття нової ери місто пішло під воду.

Як повідомляв "Апостроф", раніше в ЮНЕСКО заявили, що не визнають музей-заповідник "Херсонес Таврійський" таким, що перебуває під відповідальністю Росії.