RU  UA  EN

Пʼятниця, 19 квітня
  • НБУ:USD 39.50
  • НБУ:EUR 42.10
НБУ:USD  39.50
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

19 квітня

Всі новини

Названі терміни початку Путіним нової війни на Донбасі

Президент Росії Володимир Путін має на меті змусити Україну до середини серпня провести закон про особливий статус Донбасу в іншому випадку російський президент готовий відновити повномасштабні бойові дії.

Про це написав волонтер в зоні АТО Юрій Касьянов у своєму Facebook.

"Власне кажучи, сприятливого сценарію немає. Путін поставив дедлайн - до середини серпня завершити законодавче оформлення впровадження ракової пухлини лнр/днр назад в Україну. Для надійності кремлівський карлик посилює військовий тиск, демонструючи наміри вдатися до більш радикальних дій на сході", - пише Касьянов.

"Путін цілком може провести проти нас маленьку звитяжну (так він думає) війну силами українських колабораціоністів, зведених в так звані 1-й і 2-й армійські корпуси окупаційних військ. В цьому випадку втрати регулярних підрозділів РФ будуть незначними; ніхто в Росії їх не помітить, а загальне тріумфування - у разі перемоги - забезпечено. Путін розуміє, що блеф у світовій політиці тільки тоді чогось вартує, коли він час від часу обертається кров'ю. Якщо Україна не поступиться, він повинен буде почати війну, щоб показати всьому світу, що Путін не дворовий пітерський пацан, а рішучий політик, з думкою якого треба рахуватися", - вважає волонтер.

Російський військовий експерт Павло Фельгенгауер розповів "Апострофу", коли може початися масштабний наступ бойовиків на Донбасі.