RU  UA  EN

Вівторок, 23 квітня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.85
НБУ:USD  39.30
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

23 квітня

Всі новини

У Авакова повідомили про новий інцидент з "злодіями в законі": опублікованi фото і відео

Київські поліцейські викрили бандитську "сходку" на чолі з "злодіями в законі".

Про це повідомляє прес-служба поліції Києва.

Пригода сталася вчора, 30 червня, у Київській області. У котеджному містечку співробітники управління карного розшуку столичної поліції, перевіряючи оперативну інформацію, виявили групу чоловіків: троє з них мають статус "злодія в законі", решта — кримінальні авторитети з різних регіонів держави.

"Отримана оперативна інформація давала всі підстави вважати, що кримінальні авторитети збираються, щоб обговорити не тільки результати злочинної діяльності, але і перш за все — подальший перерозподіл сфер впливу, як у Києві, так і на території столичного регіону. Серед затриманих — "злодії в законі" на прізвисько "Куцу", "Хміль" та Андрій "Львівський" (він же "Недiля"), інші — кримінальні авторитети з різних регіонів країни, двоє — уродженці Грузії", — розповів начальник Головного управління Національної поліції у місті Києві Андрій Крищенко.

Під час огляду місця події правоохоронці виявили велику суму грошей і три одиниці зброї (пістолет "Форт-14ТП", автомат "ТЅ-9-TP", автомат "МКЕ Т94 А2") та патрони до них. На зброю фігуранти надали дозвільні документи, проте вони викликали підозру, оскільки, на перший погляд, мають ознаки підробки. Тож слідчо-оперативна група, яка прибула на місце події, вилучила їх для проведення експертизи. Після проведення дослідження слідчі візьмуть процесуальне рішення і визначаться з правовою кваліфікацією події.

Фото прес-служби поліції

"На даний момент проводиться ретельна перевірка вказаних осіб до вчинення правопорушень на території Києва та інших регіонів держави", — відзначили в поліції.

Як повідомляв "Апостроф", 18 червня голова Національної поліції України Хатія Деканоїдзе повідомила про те, що співробітники розшуку одеської поліції в одному з одеських ресторанів затримали Давида Герлiани, відомого в кримінальних колах як "злодій в законі" на прізвисько "Сван".

4 травня начальник Головного управління Національної поліції Донецької області В'ячеслав Аброськін розповів про те, як у Дніпропетровську затримали кримінальних авторитетів, які приїхали на "сходку".