RU  UA  EN

Субота, 20 квітня
  • НБУ:USD 39.50
  • НБУ:EUR 42.10
НБУ:USD  39.50
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

20 квітня

19 квітня

Всі новини

Росіянин розповів про бої на Світлодарській дузі

Російський опозиційний активіст Сергій Давідіс розповів про те, як побував у районі Світлодарської дуги в зоні АТО, де останнім часом йдуть запеклі бої між українськими бійцями і бойовиками.

Про це Давідіс розповів в інтерв'ю "Радіо Свобода".

"Ми проїхали по всьому контуру від Попасної до Світлодара і далі навколо Дебальцеве, де були гарячі бої в січні-лютому 2015 року. Там дуже багато руйнувань того періоду. Люди евакуювалися. І незважаючи на нинішню стрілянину, зараз люди швидше повертаються, принаймні, до цього загострення поверталися. Все-таки нинішнє загострення не можна порівняти за масштабами вогню з безпосередніми бойовими діями, коли була оборона Дебальцеве з боку України, спроби його оточення і, врешті-решт, захоплення з боку сепаратистських сил російської армії. Там теж зараз йдуть обстріли, але про причини ми судити не можемо", - каже опозиціонер.

"Ми розмовляли з місцевими жителями, представниками місцевих адміністрацій, з вчителями. Вони справді не знають, з чим пов'язані ці обставини, чому зараз почали стріляти. Раніше стріляли менше. Але наслідки цих обстрілів, які зараз відбуваються, ми бачили. Більше ми як об'єктивні спостерігачі нічого зафіксувати і не могли", - резюмує Давідіс.

Як повідомляв "Апостроф", в мережі опублікували відео, на якому зображений лютий нічний бій сил АТО і бойовиків в районі Світлодарської дуги.