RU  UA  EN

Четвер, 28 березня
  • НБУ:USD 39.80
  • НБУ:EUR 40.00
НБУ:USD  39.80
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

28 березня

Всі новини

Війна з видобувачами бурштину: Аваков здивував мережі фотографіями

У ході спецоперації Національної поліції у Рівненській області у нелегальних видобувачів бурштину була вилучена бронемашина МТЛБ (багатоцільовий легкий броньований транспортер).

Відповідні фото на своїй сторінці в Facebook опублікував голова МВС Арсен Аваков.

"Ні, це фото не з зони АТО.. це сьогоднішні кадри з Рівненської області.. Кілька днів тому, при патрулюванні безпілотниками спецпідрозділу "Дніпро-1" на цій найвіддаленішій від населених пунктів території боліт у заповіднику виявили незаконний "клондайк видобувачів бурштину". Безпілотники обстріляли. Два з трьох були збиті... це не фронт... на зйомках було видно багато озброєних людей, жахлива картина руйнування природи заповідника і... бронетехніка.

Сьогодні під ранок - спецпідрозділи Нацполіції зайшли на далекі острови в Рівненському Заповіднику (це Рокитнівський район, непрохідні болота) і затримали групу незаконних старателів, які чинили опір спецназу. Бронемашину МТЛБ вилучено, затриманіо кілька людей", - написав Аваков.

Він також зазначив, що видобувачі намагаються організувати місцевих жителів на те, щоб відбити у поліції затриманих і їх техніку.

"За необхідності до місця заворушень будуть направлені додаткові підрозділи Нацгвардії та поліції. Операції з наведення порядку будуть продовжуватися!" - зазначив голова МВС.

Як повідомляв "Апостроф", на початку липня Генеральна прокуратура України опублікувала фотографії операції "Бурштин" у Рівному.