RU  UA  EN

Четвер, 28 березня
  • НБУ:USD 38.90
  • НБУ:EUR 42.05
НБУ:USD  38.90
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

28 березня

Всі новини

Скандал з "таємними в'язницями" СБУ: з'явилися нові подробиці

Представники міжнародних правозахисних організацій Amnesty International та Human Rights Watch заявили про нібито звільнення 13 осіб з так званих "таємних в'язниць" Служби безпеки України (СБУ).

Про це йдеться в доповіді, опублікованій 29 серпня на сайті Amnesty International.

Як стверджують правозахисники, в СБУ вирішили звільнити 13 осіб з-під варти лише після публікації доповіді про те, що СБУ, як і бойовики, незаконно утримує і піддає тортурам людей.

Перед публікацією звіту правозахисники зустрілися з головним військовим прокурором Анатолієм Матіосом і передали йому список з 16 чоловік, які, за їх даними, знаходяться в "таємних в'язницях" в Харкові.

Зокрема, у звіті йдеться про те, що шестеро осіб були звільнені 25 липня, ще семеро, серед яких - одна жінка, вийшли на свободу 2 серпня.

За даними правозахисників, сьогодні в "таємних в'язницях" СБУ знаходяться ще щонайменше п'ятеро людей, двоє з яких є громадянами Росії.

Як повідомляв "Апостроф", в травні виник гучний скандал через відмову допустити членів підкомітету ООН в місця позбавлення волі. Тоді представники ООН вирішили перервати свою поїздку в знак протесту. Проте пізніше глава СБУ Василь Грицак назвав законним рішення не допустити місію ООН в місця позбавлення волі в зоні АТО.