RU  UA  EN

Пʼятниця, 26 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

26 квітня

25 квітня

Всі новини

Гучні затримання в Криму: з'явилася інформація про нового фігуранта

Стало відомо про четвертого фігуранта справи про "українських диверсантів", які були затримані в окупованому Криму в серпні цього року.

Про це повідомляє Кримська правозахисна група.

Передбачається, що ця людина — харків'янин Володимир Присіч.

Де він знаходиться в даний момент, невідомо. Висуваються припущення, що Присіч може перебувати в сімферопольському бо московському СІЗО.

У програмі путiнського пропагандистського телеканалу "Росія-1" людина, представлена як харківський далекобійник Володимир Присіч, говорила, що в січні цього року нібито була завербувана українською розвідкою. За його словами, він збирав інформацію про російську військову техніку в окупованому Криму.

Фото crimeahrg.org

Нагадаємо, в серпні в ФСБ зробили заяву, що запобігли терактам в окупованому Криму, які нібито готувала українська розвідка, і повідомили, що затримали групу "диверсантів". Повідомлялося про дев'ять затриманих "українських диверсантів". Відомі імена трьох з них. Це Євген Панов, Редван Сулейманов, Андрій Затхей.

Як повідомляв "Апостроф", троє людей, яких у РФ видають за диверсантів, не визнали свою провину. Один з них — українець Євген Панов, якого незаконно вивезли в окупований Крим.