RU  UA  EN

Пʼятниця, 29 березня
  • НБУ:USD 38.90
  • НБУ:EUR 42.05
НБУ:USD  38.90
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

29 березня

28 березня

Всі новини

Український журналіст розповів подробиці його затримання в Білорусі

Український журналіст Віталій Сизов розповів, що його затримали мінські міліціонери о 2 годині ночі і пояснили, що він знаходиться в списку нев'їзних до Росії, з якою у Білорусі союзна держава.

Про це він розповів білоруській службі "Радіо Свобода".

"Протягом 24 годин повинен покинути Білорусь. Йду зараз в ваш МЗС, мені повинні повернути акредитацію. За день як раз впораюся й поїду", - сказав Сизов.

"Міліціонери казали мені, що я не затриманий, але вважаю, це все ж було затримання, а не просто розмова, бо мене вивели з готелю і посадили в міліцейський "бобик", в клітку. Ще запитав у них, чому не на сидіння поруч із водієм, але там, сказали, не можна. Отже, затримання. У районному відділенні мої дані не занесли в спеціальний журнал обліку відвідувачів, як у нас в Україні, — обійшлося без записів та підписів", - зазначив журналіст.

За його словами, в міліції питань задавали дуже багато.

"Що тут робиш, чому не пускають у Росію, чи не воював в Україні, на чиїй стороні. Схоже, у них стандартний список питань. Після розмови наказали чекати, і години до 4-ї довелося чекати. Тоді прийшов чоловік у цивільному, представився, але я не запам'ятав його ім'я, і знову почав розпитувати. Він сказав, що Росія мені заборонила в'їзд на свою територію до 2021 року, і тому мені потрібно протягом 24 годин покинути Білорусь, що це не їхня ініціатива. Причин не сказали", — розповів Сизов.

В МЗС і МВС Білорусі заявили, що з'ясовують ситуацію, і поки що від коментарів утрималися.

Як повідомляв "Апостроф", Віталій Сизов приїхав до Мінська для освітлення засідання Тристоронньої контактної групи щодо врегулювання конфлікту на Донбасі.