RU  UA  EN

Неділя, 5 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

4 травня

Всі новини

Марушевська розповіла про звинувачення в свою адресу: опубліковано документ

Колишня керівниця Одеської митниці Юлія Марушевська розповіла, що її підозрюють у нанесенні збитків державі на суму 6,92 мільйонів гривень.

Про це вона написала на своїй сторінці в Facebook, опублікувавши одну з ухвал Печерського суду, за якою проводилися обшуки.

"Подібна була і у тих, хто приходив під двері моєї квартири. Підстава – начебто завдані збитки державі у сумі 6,92 мільйонів гривень через «сумнівні доручення», які передбачали оформлення товарів за ціною вказаною в контракті. Саме ті доручення, за які нам тоді дорікали «професіонали», що вони просто дублюють норми митного кодексу. Це ті доручення, які забрали у митників можливість вирішувати на власний розсуд скільки коштує ваш товар і таким чином значно обмежили поле для вимагання хабарів", - написала вона, підкресливши, що ці доручення вже були визнані судом як правомірні.

Марушевська зазначила, що де юре її команду звинувачують у спробі провести реальні зміни, а де факто – справа є спробою дискредитації в очах суспільства роботи реформаторів. За її словами, тепер ця стара система хоче залякати тих, хто наважився кинути їй виклик і демотивувати тих, хто здатний її змінити.

Як повідомляв "Апостроф", раніше Марушевська опублікувала відео спроби обшуку в її квартирі співробітниками СБУ та слідчими Генпрокуратури. За її словами, правоохоронці не змогли пояснити причину спроби обшуку.