RU  UA  EN

Вівторок, 23 квітня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.85
НБУ:USD  39.25
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

23 квітня

Всі новини

Поліцейські в камуфляжі зірвали засідання Ради: опубліковано фото

Після того, як учора ввечері стався конфлікт між силовиками та активістами блокади Донбасу в районі Слов'янська, сьогодні поліцейські в камуфляжній формі заблокували трибуну Верховної ради. У зв'язку з цим керівництво парламенту закрило засідання Ради.

Сироїд оголосила, що депутати з фракцій "БПП" і "Народний фронт", які просили оголосити перерву, хочуть виступити з трибуни. До трибуни вийшов депутат від "Народного фронту" Юрій Береза в оточенні колег зі своєї фракції і фракції "БПП". Він зазначив, що напередодні народний депутат, "прикриваючись своїм мандатом, своїм посвідченням дозволив собі бити співробітників поліції", передає "Інтерфакс-Україна".

"Я не знаю, куди ми повинні далі падати і на яке дно. Жоден народний депутат не має права дозволити собі розпускати руки до тих, хто незахищений перед ним", - сказав Береза, попросивши запросити до зали і дати право на виступ бійцям Національної гвардії і представникам Національної поліції.

Після цього до сесійної зали зайшли поліцейські і попрямували до трибуни парламенту. Сироїд у відповідь на це відразу ж оголосила про закриття засідання парламенту.

Також Сироїд пішла з сесійної зали, а депутати продовжили залишатися на своїх робочих місцях або ж біля трибуни, де так само до цих пір стоять і поліцейські.

Як повідомляв "Апостроф", прокуратура почала досудове розслідування з приводу конфлікту нардепа Володимира Парасюка і учасників блокади Донбасу на блокпосту в Слов'янську із співробітниками поліції.