RU  UA  EN

Пʼятниця, 19 квітня
  • НБУ:USD 39.50
  • НБУ:EUR 42.10
НБУ:USD  39.50
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

19 квітня

Всі новини

У конфлікті з активістами у Києві суддя застосував вогнепальну зброю: опубліковано відео

Увечері 17 березня в Києві відбувся конфлікт між головою Вищої ради правосуддя (ВРП) суддею Ігорем Бенедисюком і активістами одного з націоналістичних молодіжних рухів. Про це повідомив на своїй сторінці у Facebook один з активістів Євген Карась.

За його словами, суддя Бенедисюк на Осокорках намагався задавити машиною, а пізніше відкрив вогонь з пістолета по активістам, які "прийшли до судді поспілкуватися". Крім того, учасники акції мали намір розклеїти листівки, що Бенедисюк претендує на високу посаду на держслужбі, займаючись корупцією.

"Про це активісти сьогодні подали заяву в НАБУ перед візитом до чиновника", - додав Карась. Він додав, що в результаті інциденту у активістів розбитий фотоапарат, планшет і є дрібні пошкодження від тарана бампером.

У той же час, як повідомила прес-секретар ВСП Оксана Лисенко, голова ВРП був змушений з метою самооборони застосувати зброю, зробивши попереджувальний постріл в повітря.

"Понад десять невідомих, одягнених у балаклави, вчинили напад на Бенедисюка і його дружину біля їх приватного будинку", - цитує Лисенка "ДТ".

Оперативна група поліції, яка прибула на місце події, затримала частину нападників, Бенедисюк написав заяву про напад на нього.

Нагадаємо, за словами голови Вищої кваліфікаційної комісії суддів Сергія Козьякова, у Україні масово звільняються судді.