RU  UA  EN

Четвер, 28 березня
  • НБУ:USD 39.80
  • НБУ:EUR 40.00
НБУ:USD  39.80
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

28 березня

Всі новини

Пономарьов розповів, хто стоїть за вбивством Вороненкова

За вбивством екс-депутата Державної думи РФ Дениса Вороненкова в центрі Києва 23 березня стоїть генерал ФСБ Олег Феоктістов. Про це в інтерв'ю "Апострофу" заявив колишній російський парламентарій Ілля Пономарьов.

"Мені здається очевидним і прізвище людини, який віддав про це наказ, - це генерал ФСБ Олег Феоктістов", - підкреслив Пономарьов.

За його словами, Вороненков став особистим ворогом верхівки ФСБ після своєї участі в розслідуванні здійснюваної керівництвом російської спецслужби масштабної контрабанди, за підсумками якого було звільнено 29 генералів ФСБ.

Екс-депутат припускає, що вбивством Вороненкова Феоктистов, який вплутався у внутрішньополітичну боротьбу у РФ і потрапив в опалу, вирішив вислужитися перед Путіним і отримати "індульгенцію".

"У Феоктистова був досить невдалим минулий рік. Його спочатку звільнили з ФСБ, а точніше, звільнили від займаної посади. А у нього була ключова посада, так звана 6-я служба управління власної безпеки ФСБ. Тобто, людина, яка наглядає над ФСБшниками аж до директора ФСБ. Саме ця людина має право прямого доповіді президенту ", - розповів Пономарьов.

Потім, за його словами, Феоктистов, якого заслали на високу посаду у "Роснефть", включився на стороні голови компанії Ігоря Сечіна в боротьбу проти прем'єр-міністра РФ Дмитра Медведєва: спочатку вчинив провокацію і заарештував міністра економіки Дмитра Улюкаєва, потім "злив" " фонду боротьби з корупцією "Олексія Навального інформацію про російського прем'єра, що стало основою для гучного фільму "Он вам не Димон ".

"Важливо те, що джерелом інформації був Феоктистов, і Медведєв зміг Путіну це довести. Тому Путін дав команду Сєчіна Феоктистова з цієї самої позиції звільнити. І в цій ситуації, судячи з усього, він згадав, по-перше, про свого гаряче "улюбленого" ворога, пана Вороненкова, тому що саме того самого лютого вибухнув суперскандал з його показаннями у справі Януковича. І у даному випадку я думаю, що сценарій був саме таким - як максимум повернутися в активну роботу, а як мінімум - отримати таку індульгенцію на віки вічні ", - заявив Пономарьов.

"Але для мене особисто одне маленьке питання залишається: товариш Феоктістов подзвонив Путіну до вбивства або після? Але, по суті, це нічого не змінює. Тому що все одно відповідальність за вбивства лежить на Путіні. Так як саме він створив цю систему, за якій таких людей роблять політично недоторканними. Але цікаво знати з чисто такий кримінальної точки зору, чи є Путін прямим співучасником злочину чи ні", - підсумував російський політик.

Нагадаємо, на думку Пономарьова, Україна недооцінила важливість інформації, яку мав колишній депутат Держдуми РФ Дениса Вороненков.