RU  UA  EN

Неділя, 5 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

5 травня

4 травня

Всі новини

​Від кабана до рисі: сталкер розповів, яких тварин можна зустріти в Чорнобилі

Сьогодні рівно 31 рік, як на Чорнобильській АЕС сталася катастрофа. Зараз атомна станція зупинена, а в чорнобильській зоні фактично не живуть люди.

Досвідчений сталкер Вадим Клівинський розповів "Апострофу", що у зоні йому часто доводилося зустрічати тварин, яких навряд чи побачиш в звичайному житті.

Одного разу він зі своїм напарником на полі зустрівся з кабанами, проте їм пощастило, оскільки тварини втекли. Втім, було страшно, зізнається Вадим. Ще під час його походу в Зону сталкер зустрівся зі зграєю вовків. Тоді врятуватися вдалося за допомогою великого багаття.

"Якось за Прип'яттю ми майже впритул зустрілися з вовком. Він дивився на нас секунд десять, а потім втік", - говорить він. За словами сталкера, він особисто зустрічав борсуків, єнотів, оленів, лосів і навіть цілий табун коней Пржевальського.

Втім, зазначає наш співрозмовник, вночі краще спати на другому поверсі будинків, а краще на горищах. Його товариша одного разу в Зоні атакувала рись, яка стрибнула в будинок, коли той ночував на першому поверсі.

Детальніше читайте в матеріалі "Апострофа" Таємне і незрозуміле: що шукають сталкери в Чорнобильській зоні.