RU  UA  EN

Четвер, 28 березня
  • НБУ:USD 38.90
  • НБУ:EUR 42.05
НБУ:USD  38.90
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

28 березня

Всі новини

Стало відомо про новий підступний план Кремля для України

На сьогоднішній день президент РФ Володимир Путін шукає способи вирішення конфлікту на сході України, зокрема, планується залучити до цього процесу Молдову.

Про це в інтерв'ю "Апострофу" заявив військовий експерт Олег Жданов.

За його словами, Кремль розглядає різні варіанти врегулювання ситуації на Донбасі в свою користь. Так, він намагається вплинути на процес то посиленням обстрілів, то спробами представити цю війну як "громадянський конфлікт" без участі Росії, то визнанням документів так званих "республік".

"Зараз вони задіяли Молдову - президент Ігор Додон пропонує провести черговий раунд переговорів з Придністров'ям, висунувши ультиматум невизнаної ПМР, щоб вона увійшла або до складу Молдови, або до складу України", - зазначив Жданов.

За його словами, прецедент може полягати в тому, що до складу Молдови вони не погодяться входити - конфлікту вже 25 років, а до складу України - можуть, проведуть референдум. Але це вже сформоване утворення, яке може увійти до складу України як суб'єкт федерації.

"Якщо ми, припустимо, їх приймаємо, то міняємо Конституцію як федеративна республіка, і тут же паровозом до складу України входять новоутворення в Донецькій і Луганській областях", - прогнозує Жданов.

Він вважає, що Путіну вкрай потрібні прецеденти, щоб вирішити цей конфлікт на Донбасі.

Повну версію інтерв'ю експерта читайте в матеріалі "Апострофа": "У Путіна є новий небезпечний сценарій для України".