RU  UA  EN

Вівторок, 23 квітня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.85
НБУ:USD  39.25
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

23 квітня

Всі новини

Перерізали горло: журналіст дізнався подробиці взяття в полон бойовиків і військового з РФ під Жолобком

При захопленні розвідгрупи бойовиків "ЛНР" під Жолобком її командиру – російському офіцерові Олександру Щербаку – а також його напарнику перерізали горло.

Про це написав на своїй сторінці в Facebook журналіст Юрій Бутусов з посиланням на командира одного з батальйонів 93-ї ОМБр.

"І заяви противника підтверджують ці слова - для того, щоб забезпечити безшумне знищення групи, у складі якої були кадрові російські спецназівці, українські воїни 20-го мотопіхотного батальйону були змушені застосувати ножі. Це дозволило забезпечити скритність і захопити чотирьох полонених", - зазначив журналіст.

"Ножами зарізали російських спецназівців, а не якихось недосвідчених найманців. Причому напад, судячи по записах на російському форумі, скоєно в 10 ранку - у розрахунку, що утомлений нічним чергуванням противник розслабитися, не буде чекати нападу", - додав він.

Як повідомляв "Апостроф", одним з бойовиків "ЛНР", який потрапив у полон, опинився російський кадровий солдат Віктор Агєєв, про що дізналися журналісти від його матері і колишніх товаришів по службі. Однак в Міноборони РФ традиційно спростовують дану інформацію.