RU  UA  EN

Вівторок, 23 квітня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.85
НБУ:USD  39.30
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

23 квітня

Всі новини

Міноборони РФ відреагувало на полон російського солдата на Донбасі

Міноборони Росії спростувало інформацію журналістів про те, що полонений на Донбасі громадянин РФ Віктор Агєєв не є російським військовослужбовцям.

Про це повідомляє агентство "Интерфакс".

Нагадаємо, Агєєв опинився серед групи бойовиків "ЛНР", яких українські солдати взяли в полон під селом Жолобок.

"Віктор Агєєв ніколи не проходив військову службу за контрактом у збройних силах РФ. Згідно з обліковими даними Міноборони Росії, Агєєв проходив строкову службу в Збройних силах РФ, після якої ще в травні 2016 року звільнився в установленому порядку в запас", - відзначили в російському оборонному знахарстві.

Також в Міноборони РФ назвали "вигадкою українських пропагандистів" інформацію про те, що Агєєв служив в російській армії за контрактом.

"На сторінці номер 2 військового квитка Агеєва є відповідний запис про те, що даний громадянин звільнений у запас у травні 2016 року. Також у військовому квитку була б запис про надходження Агеєва на військову службу за контрактом в Збройні сили РФ, яку українські спецслужби за незнання не встигли намалювати", - кажуть у відомстві.

"Саме з цієї причини українські пропагандисти не стали публікувати фотографії інших сторінок військового квитка, а в черговий раз використовували дилетантів з "Бі-бі-сі" для поширення фейкових "викриттів", - додали в Міноборони РФ.

Зазначимо, що журналіста "Бі-бі-сі" у своєму матеріалі про Віктора Агеєва також посилалися на заяви його матері і колишніх товаришів по службі, який підтвердили, що Агєєв уклав контракт в збройними силами РФ.

Як повідомляв "Апостроф", українські військові розповіли подробиці бою під Жолобком, коли були взяті в полон бойовики "ЛНР".