RU  UA  EN

Пʼятниця, 29 березня
  • НБУ:USD 38.85
  • НБУ:EUR 42.05
НБУ:USD  38.85
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

29 березня

Всі новини

Доведеться переселяти: Тука зробив гучну заяву по окупованому Донбасу

Заступник міністра з питань тимчасово окупованих територій Георгій Тука вважає, що через можливе підвищення радіації з Донбасу потрібно переселяти людей. На його думку, в разі радіаційного забруднення вони не зможуть там жити протягом 10 років.

Про це він розповів в ефірі "5 каналу".

Тука зазначив, що через затоплення шахт і підвищення рівню води на Донбасі підвищиться рівень радіації.

"Закони фізики однаково діють і на території України, і на території Сполучених Штатів, і в будь-якому місці. За результатами доповіді НАН щодо гуманітарної катастрофи, Донбас вже приречений протягом десяти максимум років. Уже розпочато такі процеси, які локалізувати неможливо", - підкреслив він.

Заступник міністра додав, що необхідно поступово переселяти людей з регіону.

"Мова йде взагалі не про порятунок Донбасу. На цьому хрест. Йдеться про поступове звільнення цього регіону від людей, тому що люди там існувати не зможуть протягом 10 років", - сказав він з посиланням на доповідь НАН України.

Крім того, Тука додав, що забруднення і радіація торкнуться і території країни-агресора Росії. При цьому він уточнив, що 88% резервних джерел питної води підконтрольної Україні частин Луганської області вже визнані непридатними для використання.

Як повідомляв "Апостроф", військовий журналіст, координатор групи "Інформаційний опір" Костянтин Машовець вважає, що Донбасу загрожує катастрофа гірша Чорнобиля.