RU  UA  EN

Середа, 1 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

1 травня

Всі новини

Загроза чергової масштабної кібератаки в Україні: з'явилося відео обшуку

Національна поліція України оприлюднила відео обшуку в компанії-розробника програмного забезпечення "M.E.Doc", через яке відбувалося зараженням вірусом Diskcoder.C, він же ExPetr, PetrWrap, Petya, NotPetya.

Про це йдеться на сайті відомства.

Відзначається, що для запобігання чергової масштабної кібератаки в Україні співробітники правоохоронних органів прийняли рішення про проведення обшуків і вилучення програмного і апаратного забезпечення компанії, за допомогою якого поширювалося шкідливе програмне забезпечення.

"Обшуки проведені представниками Департаменту кіберполіції, слідчими і за участю Служби безпеки України. Вилучено робочі комп'ютери персоналу і серверне обладнання, через яке поширювалося програмне забезпечення", - уточнили в відомстві.

Крім того, в Нацполіціі закликали користувачів припинити використовувати програмне забезпечення "M.E.Doc" і відключити комп'ютери, на яких воно встановлено від мережі. Також необхідно змінити свої паролі і електронні цифрові підписи, в зв'язку з тим, що ці дані могли бути скомпрометовані.

Як повідомляв "Апостроф", раніше ЗМІ повідомили про причетність російської компанії Lucky Labs до кібератаки Petya.A.