RU  UA  EN

Субота, 27 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

27 квітня

Всі новини

Український генерал дав прогноз, як Захід може розвалити Росію

Екс-заступник начальника Генштабу генерал-лейтенант Ігор Романенко вважає, що на сьогоднішній день у ЄС недостатньо сили, щоб змінити позицію президента РФ Володимира Путіна.

Про це він заявив в інтерв'ю "Апострофу".

За словами генерала, на Путіна можна вплинути тільки силою, а це можуть США.

"Якщо у Трампа співпадуть бізнес-підхід мільярдера і позиція успішного державного менеджера, то можна отримати певну економічну і військово-стратегічну користь. Якщо Америка почне поставки свого газу, то це - обвал Росії", - зазначив Романенко.

Він додав, що, якщо американці обмежать можливість будувати нафтопроводи, то вони посилять контроль у цій сфері. При цьому генерал уточнив, що тільки в Америці і Канаді є технології для розробки енергоносіїв в складних північних умовах, у росіян таких технологій немає.

"Якщо цей процес буде запущений, то, однозначно, це призведе до дуже серйозних наслідків для економіки Росії на рівні тих наслідків, які були з нафтою і газом для Радянського Союзу", - сказав він.

Романенко уточнив, що, коли це почало працювати, то спочатку розвалилася Рада економічної взаємодопомоги (РЕВ) з Варшавським договором, потім розвалився Радянський Союз.

"Якщо американці будуть рішуче просуватися вперед, то це чекає і Росію", - підсумував він.

Повну версію інтерв'ю читайте в матеріалі "Апострофа": "Є лише одна сила, яка здатна дотиснути Кремль - український генерал".