RU  UA  EN

Понеділок, 6 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

6 травня

Всі новини

Журналіст пояснив, чому в Україні ніколи не буде "російського світу"

На сьогоднішній день в Росії починають розуміти, хоча і дуже повільно, що ніякого "російського світу" в Україні немає, не було і вже точно не буде.

Про це на своїй сторінці в Facebook повідомив журналіст Роман Цимбалюк, комментуючи дані недавнього соцопитування про те, з якою нацією себе асоціюють громадяни України.

"Дев'ять з десяти респондентів (92,6%) вважають себе українцями, кожен двадцятий (5,5%) - росіянином. Дослідження також показало, що переважна більшість респондентів (81,8%) ідентифікують себе, перш за все, громадянами своєї країни - України. При цьому більше половини опитаних, які є росіянами за національністю, говорять про себе як про громадян України", - зазначив журналіст.

Цимбалюк нагадав, що три роки тому президент РФ Володимир Путін обгрунтовував захоплення і подальшу анексію Криму "секретним соцопитуванням", нібито населення хотіло "повернутися".

"Так ось кремлівським стратегам, які далі марять "південним сходом" України слід ознайомитися з цими даними. Важлива ця інформація і для таких як Віктор Агєєв, якого зливають, та ніяк злити не можуть в Міноборони РФ. Важлива це інформація і для родичів "іхтамнетів", - додав журналіст.

Він уточнив, що захоплення Донбасу і Криму було можливим виключно військовим шляхом тільки тому, що українці не очікували такої зради з боку російської держави.

Як повідомляв "Апостроф", раніше в Росії опублікували свіжі рейтинги Путіна.