RU  UA  EN

Пʼятниця, 19 квітня
  • НБУ:USD 39.50
  • НБУ:EUR 42.10
НБУ:USD  39.50
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

19 квітня

Всі новини

Створення "Малоросії": в Україні пояснили мотиви Кремля

Військовий експерт, головний редактор сайту "Інформаційний опір" Юрій Карін розповів, чому заява ватажка ДНР Олександра Захарченка про створення "Малоросії" прозвучала саме зараз.

Про це він повідомив в інтерв'ю "Апострофу".

"По-моєму, всі розуміють, що такі варіанти, як перекласти відповідальність, для Кремля вже закінчилися. Всім зрозуміло, що на Донбасі відбувається не якийсь заколот, а справжня російська агресія з російськими військовослужбовцями та російською військовою технікою", - зазначив він.

За словами Каріна, заяву Захарченка можна розцінювати як один з елементів гібридної війни. Так, з одного боку, ця заява для жителів окупованих територій, а з іншого - елемент тиску на всіх учасників переговорного процесу.

Експерт додав, що таким чином Російська Федерація в черговий раз продемонструвала власну неадекватність і нездатність домовлятися.

"Вона на поступки йти не буде, а буде здійснювати дії, спрямовані на ескалацію ситуації, для того, щоб, злякавшись, решта світу пішла їй на поступки, зняла санкції, визнала окупований Крим та інше", - підсумував Карін.

Більше читайте в матеріалі "Апострофа": "Захарченко змусили придумати Малоросію, є дві мети - військовий експерт".