RU  UA  EN

Субота, 27 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

27 квітня

Всі новини

Знайомі загиблих у Дніпрі АТОшників розповіли про причини перестрілки

Поранений учасник АТО, адвокат Едмонд Саакян і ветеран війни на Донбасі Олексій Вагнер, який загинув під час стрілянини у Дніпрі 24липня, могли постраждати через захист підприємців від рейдерів або через конфлікт з правоохоронними органами міста.

Такі припущення висловили знайомі АТОшників в коментарі "Апострофу".

Так, товариш Саакяна підтверджує економічну версію події, але з тією лише поправкою, що суть конфлікту - у антирейдерській діяльності, якою активно займався поранений.

"Днем Леха (загиблий Олексій Вагнер, - Ред.) заходив до мене на роботу і пропонував йти з ними. Едмонд захищав інтереси фермерського господарства від рейдерів", - розповів один зі співрозмовників.

"Він дуже щільно займався захистом якогось агропідприємства. Там дійшло до того, що поля охороняють з автоматами. Він перейшов дорогу комусь дуже впливовому. Особисто я вважаю, що це пов'язано, але не факт", - - додав ще один знайомий Саакяна Дмитро Демшин.

Напевне, мова йде про підприємство "Добробут-Агро", керівник якого Геннадій Юдін в середині липня навіть виклав в соцмережі фото на якому разом з озброєним Едмонд Саакяном вони позують на фоні поля.

Правда, у коментарі "Апострофу" фермер відхрестився від зв'язку між перестрілкою і захистом його підприємства: "Він допомагав багатьом підприємствам за свого часу, тому я не думаю, що це пов'язано".

Друга версія виникнення конфлікту пов'язана з подіями 9 травня, коли у Дніпрі сталася масова бійка між ветеранами АТО, правоохоронцями і тітушками. Едмонд Саакян представляв у суді інтереси загиблого Олексія Вагнера, який постраждав у сутичках на травневі свята.

"Якщо провести логічний ланцюжок - ноги ростуть від подій 9 травня і розборок з тітушнею. Моя думка - борг брата Еда був приводом для зустрічі з метою знищення. Менти грають на стороні супротивника схоже, самі проаналізуйте події Дня Перемоги. У Еда і його товаришів активна позиція, і є реальні справи, за якими вони заважають певному колу, ці події - якийсь каталізатор", - заявив ветеран АТО Євген Білий.

Детальніше про обставини стрілянини у Дніпрі 24 липня, а також про можливі версії події читайте у матеріалі "Розстріл ветеранів АТО в Дніпрі: дві версії і загроза для всієї України", який опубліковано на "Апострофі".