RU  UA  EN

Пʼятниця, 5 липня
  • НБУ:USD 40.30
  • НБУ:EUR 43.25
НБУ:USD  40.30
Суспільство

Розвідка дізналася про підготовку ватажком ЛНР компромату для Кремля на Захарченка

Ватажок бойовиків так званої "ЛНР" Ігор Плотницкий почав збирати "компромат" на верхівку терористів "ДНР", який він збирається передати російським кураторам.

Про це на своїй сторінці в Facebook повідомляє Головне управління розвідки Міністерства оборони України.

Відзначається, що це є кроком у відповідь на одноосібне проголошення ватажком "ДНР" Олександром Захарченком так званої "Малоросії".

За даними розвідки, Плотницкий почав збір матеріалів про розкрадання російських фінансових надходжень керівництвом "ДНР". Зокрема, за вказівкою Плотницького "Міністерство державної безпеки ЛНР" почало збирати доказову базу корупційних діянь "установ ДНР" для подальшої передачі російським кураторам.

"Основою доказової бази є факти розкрадання ресурсів т.зв. "Програми гуманітарної допомоги населенню", яка фінансується РФ. Згідно з зібраною т.зв. "ЛНР" інформацією, велика частина коштів була викрадена представниками т.зв. "ДНР" під виглядом виплат соціальної допомоги "особам-привидам", в т.ч. ветеранам Другої світової війни, з використанням документів і бази даних українських соціальних служб, захоплених у 2014 році", - сказано в повідомленні.

Як повідомляв "Апостроф", раніше волонтери розсекретили військових Путіна, які запускали безпілотники на Донбасі.