RU  UA  EN

Пʼятниця, 3 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

3 травня

Всі новини

​Завершиться швидше, ніж в Афганістані: військовий кореспондент назвав умову закінчення війни на Донбасі

Агресія Кремля щодо України може закінчитися швидше, якщо в РФ буде більше йти трун із загиблими громадянами, які воювали на боці бойовиків ДНР і ЛНР.

Про це в інтерв'ю "Апострофу" розповів відомий журналіст Сергій Лойко.

Він підкреслив, що в романі "Аеропорт" присвятив цілий розділ російській матері, історія якої схожа з історією матері Віктора Агєєва, взятого в полон на Донбасі.

"Я думаю, що мама Агєєва лукавить. Вона знала, що він воює в Україні, знала, чим він займається, але вона не могла вплинути на його рішення, і зараз вона не може по-іншому говорити", - зазначив Лойко. За його словами, ймовірно, що мати Агєєва не хотіла, щоб її син когось вбивав.

"У якийсь момент вона просто перестала контролювати його дії, його рішення, як дуже часто сьогодні буває в світі, коли пташеня вилетіло голубом з її гнізда і перетворилося в яструба завдяки цій путінської машині пропаганди, яка не залишає нікого без уваги", - підкреслив Лойко.

Журналіст звернув увагу, що Агєєв сам вибрав професію бути військовим, тому у нього був вибір, шукати іншу роботу, або виконувати наказ. "Виконання наказів, звичайно, зручна позиція в якомусь сенсі. Але це - страшна трагедія російських матерів. І чим довше це триватиме, тим більше таких матерів буде, тим більше трун буде йти в Росію".

На уточнююче запитання, скільки потрібно таких трун відправити в Росію, щоб закінчити війну, Лойко сказав: "Агресія в Афганістані тривала 10 років. Я думаю, що тут все скінчиться значно швидше".

"Путінський режим пожирає сам себе. Американський Конгрес схвалив практично одноголосним голосуванням нові санкції проти Росії, а Росія перетворилася в ізгоя на кшталт Ірану, на кшталт Північної Кореї. Керівництво Росії займається тільки питаннями свого особистого збагачення. У керівництва країни немає ніякої ідеології, крім ідеології особистого збагачення і поголовного обману. Це довго тривати не може", - підкреслив журналіст.

Детальніше читайте в повному інтерв'ю Лойко "Апострофу" Путінський режим пожирає сам себе, війна на Донбасі скінчиться швидше, ніж за 10 років.