RU  UA  EN

Пʼятниця, 3 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

3 травня

2 травня

Всі новини

Киян обурило відкриття кафе в Києві з видом на Алею Героїв Небесної Сотні: опубліковано фото

На Алеї Героїв Небесної Сотні в центрі Києва відкрилося нове кафе. Так, вікна закладу виходять на ті місця, де під час Революції Достоїнства "Беркут" розстрілював учасників протесту.

Про це на своїй сторінці в Facebook повідомив директор Інституту національної пам'яті Володимир В'ятрович, опублікувавши відповідне фото.

"Кафе з видом на цвинтар. На Алеї Героїв Небесної сотні немає їх могил. Але більшість з них загинули саме тут, на цій вулиці. Про це нагадують хрести і фото уздовж дороги. Тепер на них можна милуватися з тераси Pesto Cafe, смачно приправляючи побачене стравами італійської кухні. Нещодавно пролита тут кров не псує апетиту справжнім гурманам", - написав він.

Варто відзначити, що його пост активно коментують в мережі.

"А хто ж дозволи на розміщення та відкриття погоджував, стверджував? Ніхто не подумав?!", "А ще є виродки, які паркують свої авто на крові героїв", "Не розумію, як там люди можуть їсти", - пишуть в інтернеті .

Як повідомляв "Апостроф", ранішемережі обурило скасування судом Дніпра перейменування проспекту в честь героя Небесної сотні.