RU  UA  EN

Субота, 20 квітня
  • НБУ:USD 39.55
  • НБУ:EUR 42.10
НБУ:USD  39.55
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

20 квітня

19 квітня

Всі новини

Ветеран АТО влаштував вибух в житловому будинку в Рівному: опубліковані фото

У Рівному співробітники поліції затримали чоловіка, який кинув гранату в житловий будинок.

Про це на своїй сторінці в Facebook повідомляє ГУ Національної поліції в Рівненській області.

"Оперативники затримали жителя Гощанського району, який вчора ввечері, 17 серпня, кинув гранату в кімнату, де проживав 56-річний чоловік. У результаті вибуху ніхто з семи мешканців будинку не постраждав. Зловмисник перебуває в ізоляторі тимчасового утримання", - сказано в повідомленні.

Відзначається, що слідчо-оперативна група на місці події з'ясувала - 31-річний житель села Курозвани час від часу навідувався до співмешканки, яка проживає в будинку на вулиці Спартака обласного центру. Двоповерхова садиба належить її матері, 52-річній мешканці Рівного. Господиня здавала одну з кімнат на другому поверсі 56-річному уродженцю Одеської області. Між квартирантом і співмешканцем дочки неодноразово виникали конфлікти.

Того вечора суперечка ледь не закінчилася трагічно. 31-річний чоловік кинув гранату в кімнату мешканця. Його життя врятувало те, що вибухова хвиля пішла вгору, пошкодивши стіни, вікно і майно.

"Працівники вибухотехнічної служби ГУНП з місця події вилучили металеві важіль, кільце з чекою і уламки гранати РГД-5, які направлені на експертизу в Рівненський науково-дослідний експертно-криміналістичний центр МВС", - уточнили в поліції.

За фактом замаху на умисне вбивство, вчинене способом, небезпечним для життя багатьох осіб, розпочато досудове розслідування у кримінальному провадженні за ч. 2 ст. 15, п. 5 ч. 2 ст. 115 Кримінального кодексу. Санкція статті передбачає позбавлення волі на строк від десяти до п'ятнадцяти років або довічне позбавлення волі.

У даний час вирішуються питання про повідомлення підозрі і обрання затриманому запобіжного заходу. За попередньою інформацією, чоловік перебував у зоні АТО, у нього також вилучили посвідчення учасника бойових дій.

Як повідомляв "Апостроф", раніше в Дніпрі кинули гранату у вікно квартири вагітної дівчини.