RU  UA  EN

Субота, 4 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

4 травня

3 травня

Всі новини

Катастрофа МН17 на Донбасі: Україна і Нідерланди обміняються важливими даними

Україна і Нідерланди незабаром підпишуть меморандум про обмін інформацією у справі про збитий в 2014 році Боїнгу-777 рейсу MH-17, що допоможе офіційному Києву в позові проти РФ.

Про це повідомила заступник глави МЗС Олена Зеркаль передає DW.com.

"Голландці не хочуть, щоб проведена робота була поставлена під сумнів. Ми зараз працюємо над підписанням меморандуму про обмін інформацією, оскільки збитий Боїнг є частиною нашого позову до Росії щодо фінансування тероризму, а саме - поставки зброї для поразки цього літака", - сказала Зеркаль.

13 жовтня 2015 Рада безпеки Нідерландів оприлюднив звіт про причини цієї катастрофи. Встановлено, що літак був збитий зенітно-ракетним комплексом "Бук".

Відзначимо, що в уряд Нідерландів оголосив, що країнами, які входять до Міжнародної слідчу групу (Австралія, Бельгія, Малайзія, Україна і Нідерланди), було прийнято рішення, що судовий процес буде проходити в Нідерландах по нідерландському законодавству. В даний час кримінальне розслідування знищення боїнгу МН17 триває.

Як повідомляв "Апостроф", в Україні висунули гучне припущення щодо катастрофи MH17.

Детальніше про трагедію рейса МН17 на Донбасі і нових обставин авіакатастрофи читайте в колонці Олексія Арестович "Катастрофа Boeing на Донбасі: Росію будуть тиснути повільно", яка опублікована на "Апострофі".