RU  UA  EN

Субота, 27 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

27 квітня

Всі новини

Обшуки в приймальні Добродомова: в ГПУ повідомили подробиці

У Генеральній прокуратурі України (ГПУ) повідомили подробиці обшуків, які пройшли в приміщенні приймальні депутата Верховної Ради України Дмитра Добродомова.

Про це на своїй сторінці в Facebook повідомляє прес-служба відомства.

Відзначається, що з березня 2014 року Генпрокуратура почала розслідування злочинних схем Сергія Курченка і пов'язаних з ним чиновників колишньої влади. Так, в ході досудового слідства 31 серпня було заплановано проведення низки обшуків в приміщеннях колишніх високопоставлених правоохоронних органів України, причетність яких до вчинення і приховування злочинів перевіряється в кримінальному провадженні.

"До початку обшуку на дверях одного з житлових приміщень в м.Києві виявлено напис про наявність там громадської приймальні народного депутата України. Разом з тим на офіційному порталі Верховної Ради України відомості про реєстрацію громадської приймальні за даною адресою відсутні. З метою дотримання гарантій депутатської діяльності слідчі запропонували представникам народного депутата в разі наявності надати документи, що підтверджують його користування зазначеним приміщенням", - сказано в повідомленні.

У ГПУ додали, що було встановлено - партійна організація в особі народного депутата за договором позики безоплатно використовує приміщення, іпотекотримачем якого є один з колишніх високопосадовців України.

"У зв'язку з тим, що в кримінальному провадженні в даний час відсутні відомості про причетність згаданого народного депутата до злочинів, обшук в приміщенні партійної організації не проводився", - підкреслили в ГПУ.

Як повідомляв "Апостроф", раніше стало відомо про нове затримання у справі Курченка.