RU  UA  EN

Вівторок, 7 травня
  • НБУ:USD 39.15
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.15
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

7 травня

Всі новини

Журналісти розкрили нові подробиці про те, де живе Янукович: опубліковані фото

Колишній президент України Віктор Янукович живе на державній дачі в підмосковному селищі Баковка (Російська Федерація), яка належить одному з підрозділів МВС РФ.

Про це йдеться в розслідуванні видання "Медуза".

Відзначається, що його сусідами є Валентин Юдашкін, Юлія Латиніна і патріарх Кирило.

Так, журналісти з України, які раніше опублікували матеріал про будинок Януковича після зізнання Йосипа Кобзона в тому, що він живе з ним по сусідству, судячи з усього, помилилися в своїх розрахунках - будинок, в якому швидше за все живе колишній український президент, розташований поруч, але за іншою адресою.

Ділянка, на якій стоїть будинок Януковича, належить федеральній державній установі "Заміський будинок прийомів "Русичі" при Міністерстві внутрішніх справ. Вона призначена для "дому прийомів, розміщення іноземних фахівців".

На території держдачі розташований триповерховий цегляний будинок площею 2076 квадратних метрів, а також двоповерхова будівля для господарських потреб площею 768 квадратних метрів: в ній розташовані басейн з доріжками довжиною 25 метрів, комплекс саун, кухня і складські приміщення.

Раніше на цій території була дача маршала СРСР Семена Будьонного.

Після його смерті дача перейшла державі. Одним з останніх постояльців держдачі в Баковці був губернатор Московської області Борис Громов, який жив тут до літа 2012 року.

За даними журналістів, до держдачі прокладена окрема дорога - Паркова алея, яка виходить, минаючи селище, відразу на трасу, що веде до Мінського шосе. Як розповідають місцеві жителі, кожен день кортеж із кількох джипів виїжджає з території близько 11:00 ранку і повертається через кілька годин.

Один з дачників розповів, що на минулих новорічних канікулах в місцевому парку зустрів Віктора Януковича у компанії кількох міцних чоловіків.

"Помічники по господарству говорили, що на дачі Будьонного живе Янукович, але особисто я бачив його тільки один раз. Вони поводяться скромно, не шумлять і не привертають уваги", - зазначив він.

Фото: meduza.io

Як повідомляв "Апостроф", раніше журналісти назвали п'ять місць, де може ховатися Янукович.