RU  UA  EN

Пʼятниця, 3 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

3 травня

Всі новини

Історія з затриманням брата Саакашвілі: у МВС зробили важливу заяву

У Міграційній службі України заявили, що брат Міхеїла Саакашвілі Давид, який був затриманий правоохоронцями 2 вересня, незабаром зобов'язаний покинути територію України.

Цю заяву опубліковано на сторінці в Facebook Міністерства внутрішніх справ.

"Підстави для перебування Давида Саакашвілі в Україні закінчилися ще у квітні 2017 року, при цьому інформацію про законне скасування дозволу на працевлаштування та посвідки на проживання Давида Саакашвілі поширив 16 квітня у соцмережах його брат Міхеїл. Відразу після скасування підстав для перебування в Україні згадана особа зобов'язана була залишити територію України, однак цього зроблено не було, що є проявом неповаги та порушенням українського законодавства", – сказано в повідомленні.

Також у відомстві зазначили, що 2 вересня порушник законодавства був доставлений в один з підрозділів міграційної служби, де з ним була проведена бесіда і було прийнято рішення про примусове повернення.

"Відповідно до закону та прийнятого рішення, порушник повинен залишити територію України, тобто виїхати до будь-якої країни світу, в інакшому випадку його за рішенням суду може бути примусово видворено до країни громадянської належності", - зазначили у відомстві.

Як повідомляв "Апостроф", з'явилося відео з розповіддю Давида Саакашвілі про його затримання.

Також в політсилі Саакашвілі повідомили про затримання прес-секретаря Мар'яна Почтар, що пізніше спростували в Держприкордонслужбі.