RU  UA  EN

Неділя, 5 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

4 травня

Всі новини

Вибух авто в центрі Києва: колишній чоловік потерпілої розповів про її стан

Постраждала під час вибуху автомобіля на Бессарабській площі в Києві Наталя Целовальникова вже прийшла до тями.

Про це заявив її колишній чоловік Сергій Кошель, повідомляє ТСН.

"Вона начебто як прийшла ще вчора (11 вересня, - ред.) в свідомість. Може, і раніше. Я не знаю. Я не контролюю цих деталей", - розповів чоловік.

Він уточнив, що Наталя отримала 30-40% опіків тіла і поки не говорить.

"Після таких травм ніхто не заговорить. Після таких травм 90% людей просто гине на місці. Вона залишилася жива. За словами лікарів, у неї 30-40% опіків тіла. Від першого ступеня і до третього", - зазначив Кошель.

За його словами, все ще залишається загроза втрати зору і ампутації ноги. Однак з результатами консиліуму лікарів, який повинен був відбутися 12 вересня, екс-чоловік Наталії не ознайомлений.

"Я сьогодні з дитиною був всю ніч. Там займалася теща. Вона зі мною постійно на зв'язку і повністю мене консультує по процесам, що відбуваються. Зараз стоїть завдання врятувати всі органи, які на межі або ампутації, або якихось дефектів", - додав чоловік .

Кошель зазначив, що лікування жінки оплачує з власної кишені. Він не виключив варіант переведення Наталії в більш комфортабельну клініку або навіть лікування в іншій країні.

"У даний момент вона під апаратами. Ми не можемо тиснути на лікарів. Вони не рекомендують зараз транспортування. Розглядали іншу країну, але вона відпала. Сума, яку назвали - понад $ 150 тисяч. Це Ізраїль. У цьому немає такої гострої необхідності. Настільки все хитко... Лікарі допомагають, чим можуть. Ми забезпечуємо усіма необхідними медикаментами, які вони у нас вимагають", - резюмував чоловік.

Як повідомляв "Апостроф", раніше в мережі з'явилися відеозаписи, які були зняті в перші хвилини після вибуху автомобіля Toyota Camry на вулиці Павла Скоропадського в центрі Києва.

Тим часом, журналіст Юрій Бутусов розповів деталі біографії Тимура Махаурі, який служив в АТО і загинув 8 вересня при вибуху авто в центрі Києва.