RU  UA  EN

Пʼятниця, 19 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.35
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

19 квітня

18 квітня

Всі новини

Вбивство Вороненкова: росЗМІ дізналися деталі про організаторів

Організаторами вбивства екс-депутата Державної думи РФ Дениса Вороненкова є "злодій в законі" Володимир Тюрін (Тюріков) і банкір, який працював останнім часом в Криму.

Про це повідомляє "Росбалт" з посиланням на відповідь Генпрокуратури України (ГПУ) на запит у справі про вбивство Вороненкова, яка надійшла в Москву.

Так, місцем, де планувався замах, позначений півострів. "Замовниками" названі представники російських спецслужб.

"Вказані дати, коли вони (організатори вбивства, - ред.) нібито зустрічалися на півострові для обговорення підготовки злочину. Далі йдуть відомості про тісні зв'язки Тюріна і банкіра з кримінальним світом і російськими спецслужбами, схоже, взяті зі ЗМІ. Всі ведеться до того, що зазначені дві особи нібито організували вбивство за дорученням співробітників цих спецслужб. Зараз вся інформація вивчається і перевіряється в рамках справи про вбивство Вороненкова", - повідомило джерело видання, яке ознайомилося з відповіддю ГПУ.

За його словами, українські слідчі вважають, що "злодій в законі" погодився організувати напад з кількох причин. У нього були особисті мотиви - він вважав, що Марія Максакова, потрапивши під вплив Вороненкова, може забрати до Києва їхніх спільних дітей. Зараз вони проживають з батьком, Володимиром Тюріним.

З банкіром Тюрін нібито давно знайомий - як по кримінальній лінії, так і по лінії спецслужб. Фінансиста ж залучили до цієї операції, оскільки з Криму йому було простіше все організувати.

Головне ж, згідно з версією ГПУ, обидва діяли не самостійно, а за вказівкою спецслужб, з якими нібито тісно пов'язані.

Джерело підкреслило, що зараз з даними, отриманими від ГПУ, працюють правоохоронці РФ.

Як повідомляв "Апостроф", раніше заступник генерального прокурора України Євген Єнін заявив, що справа про вбивство екс-депутата Держдуми РФ Дениса Вороненкова в Києві практично розкрито.