RU  UA  EN

Середа, 1 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

1 травня

Всі новини

Введення миротворців на Донбас: Тука зробив важливу заяву

Чисельність миротворчої місії ООН на Донбасі,якщо в організації погодяться на її створення, повинна становити від 40 до 60 тис. осіб. При цьому в ній не повинно бути представників Росії і її країн-"сателітів".

Про це заявив заступник міністра з питань тимчасово окупованих територій і внутрішньо переміщених осіб України Георгій Тука, повідомляє УНН.

"Якщо взяти за зразок миротворчі операції, які проводилися на Балканах, і порівняти з площею тих і площею неконтрольованих територій на Донбасі, то за нашими оцінками, кількість миротворців має сягати від 40 до 60 тис. осіб", - зазначив він.

Тука підкреслив, що миротворці повинні забезпечувати мир по всій неконтрольованій території, а не тільки або уздовж кордону, або уздовж лінії розмежування, як це пропонує Росія.

Він додав, що ні представників Росії, ні наближених до неї країн - Казахстану, Вірменії та інших - серед миротворців бути не повинно.

Як повідомляв "Апостроф", раніше голова Ради Федерації (верхня палата парламенту РФ) Валентина Матвієнко заявила, що не бачить логіки в пропозиції США розмістити миротворців ООН на непідконтрольній Києву ділянці російсько-українського кордону.