RU  UA  EN

Середа, 24 квітня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

24 квітня

23 квітня

Всі новини

Миротворці на Донбасі: у Путіна зробили суперечливу заяву

Голова Ради Федерації (верхня палата парламенту РФ) Валентина Матвієнко заявила, що не бачить логіки в пропозиції США розмістити миротворців ООН на непідконтрольній Києву ділянці російсько-українського кордону.

Про це повідомляє ТАСС.

"Ніякої логіки в цій пропозиції я не бачу", - сказав Матвієнко, відповідаючи на відповідне запитання журналістів.

"Мова йшла про те, що сьогодні на території Донбасу, на лінії зіткнення працює місія ОБСЄ. І миротворці потрібні, щоб забезпечити безпеку ОБСЄ, тому що в ОБСЄ немає можливості збройної охорони тих співробітників, які беруть участь у цій місії", - додала вона.

"Якщо співробітники ОБСЄ будуть не тільки на лінії зіткнення (а вони їздять по всій території), то, природно, миротворці будуть супроводжувати їх по всій території, але супроводжувати, забезпечуючи безпеку. Іншого сенсу в цих миротворців немає", - каже спікер верхньої палати парламенту РФ.

Нагадаємо, нещодавно президент Росії Володимир Путін погодився з тим, що миротворці повинні знаходиться у всіх місцях, де СММ ОБСЄ проводить свої інспекційні поїздки.

Необхідно відзначити, що спостерігачі СММ ОБСЄ регулярно знаходяться на деяких непідконтрольних Києву ділянках російсько-українського кордону. Таким чином, дотримуючись логіки Путіна, миротворці ООН принаймні частково повинні бути присутніми на даних ділянках кордону.

Як повідомляв "Апостроф", Девід Кемерон заявив, що введення миротворців ООН на Донбас може виявитися пасткою для України.