RU  UA  EN

Четвер, 25 квітня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

25 квітня

24 квітня

Всі новини

Викрадення українця Павла Гриба Росією: стали відомі нові подробиці про зв'язки дівчини з ФСБ

Дівчина, на зустріч з якою в Гомель (Білорусь) відправився українець Павло Гриб,знала про те, що хлопцем цікавиться ФСБ, але у відомстві її запевнили, що не збираються нікого заарештовувати.

Про це повідомляє російське видання "Новая".

Відзначається, що 24 серпня 19-річний Павло приїхав з Києва до Гомеля. Біля вокзалу його зустрічала 17-річна Тетяна, з якою вони познайомилися "ВКонтакті" в січні. Молоді люди збиралися провести в Гомелі кілька днів, але мати дівчини Наталія наполягла, що досить години. При цьому вона супроводжувала дочку і не залишала пару навіть під час побачення.

"Побачення проходило на алеї по сусідству з вокзалом. Паша сказав, що дуже радий навіть такому короткому побаченню. Таня відповіла, що тепер, після того, як їх зустріч відбулася, їй нарешті видадуть закордонний паспорт, і ще через місяць вона приїде до нього назовсім . Він передав дівчині згорток з їстівним гостинцем, ще там лежали 7 тисяч рублів. Таня простягнула йому свій подарунок - це була фігурка з паперу у вигляді серця", - пише видання.

За даними журналістів, потім під'їхало таксі, дівчина з матір'ю сіли в машину, а Павло залишився на зупинці біля алеї. Через півгодини невідомі в цивільному заламали йому руки і посадили в мікроавтобус.

Як вдалося встановити, в червні Тетяна почала оформляти закордонний паспорт для поїздки, а через кілька днів в будинок до її сім'ї прийшли співробітники спецслужб. Дівчину з матір'ю забрали в 07:00 ранку і повезли на допит. Допит проходив без адвоката і в присутності класного керівника. Після бесіди співробітник зажадав від Тетяни підписати документ про нерозголошення таємниці слідства. Вона дала зрозуміти, що секретні служби мали доступ до особистого листування молодих людей в скайпі і "ВКонтакті".

Уточнюється, що далі всі події розвивалися під контролем краснодарського главку ФСБ. У відомстві вивчили листування молодих людей і вирішили виманити Павла Гриба на зустріч з дівчиною.

Тетяна каже, що їй запропонували операцію - їй потрібно було приїхати до Павла на особисту зустріч, поставити йому кілька запитань про його плани на майбутнє, а в якості послуги у відповідь їй обіцяли видати закордонний паспорт, з яким вона зможе виїхати з Росії. Тетяна погодилася, але про все розповіла Павлу.

"Ми обговорювали, що робити. Я готова була робити так, як він скаже. У результаті він вирішив, що повинна бути зустріч, інакше ми ніколи не зустрінемося. І ми думали, що раз вони обіцяли (видати закордонний паспорт), то так і зроблять", - сказала вона.

Як повідомляв "Апостроф", раніше з'явилася цікава версія викрадення ФСБ українця Гриба.

Більш детально читайте в матеріалі "Апострофа": "Ловля на живця": нові подробиці викрадення українця Павла Гриба Росією.