RU  UA  EN

Субота, 4 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

3 травня

2 травня

1 травня

30 квітня

29 квітня

28 квітня

Всі новини

Дадуть випустити пар: стало відомо, як влада може використати Саакашвілі

Українська влада може використати ситуацію з організацією мітингів екс-президентом Грузії і колишнім главою Одеської обласної державної адміністрації (ОДА) Міхеїлом Саакашвілі для того, щоб дати людям можливість випустити пар і уникнути акцій протесту в майбутньому.

Про це "Апострофу" розповів експерт Міжнародного центру перспективних досліджень (МЦПД) Ігор Петренко.

"Все залежить від того, яким буде фідбек (реакція, відгук - ред.) від населення. Якщо дійсно Саакашвілі вдасться зібрати значні акції - 20-30 тисяч людей або ще більше - то це дуже серйозна заявка. Якщо вони зможуть протриматися кілька днів з чітко визначеними вимогами, то ситуація може піти за різними сценаріями", - зазначив він.

Разом з тим, Петренко уточнив, що зараз складно уявити, щоб зібралася така велика кількість людей, щоб можна було натиснути на владу і оголосити дострокові вибори. Він підкреслив, що найголовніше завдання сил, які акумулюються на сьогоднішній день навколо Саакашвілі, - це дострокові вибори.

"З іншого боку, не потрібно забувати, що вся ця ситуація може бути використана для того, щоб дати народу випустити пар. Ми прекрасно розуміємо, що взимку тарифи будуть досить високими, вже є проблеми з оплатою комунальних послуг, долар росте. Буде достатньо соціально-економічних проблем. Можливо, нинішні протести - це фальстарт, щоб дати людям зараз випустити пар", - додав експерт.

Він вважає, що такі акції можуть попередити майбутні акції протесту на більш реальній основі, що вигідно нинішній українській владі.

"Такий варіант теж не варто виключати. При цьому зовсім не обов'язково, що Саакашвілі працює з Банковою заодно, і все, що відбувається - театральне дійство. Ні. Але його можуть використовувати", - підсумував Петренко.

Більше читайте в матеріалі "Апострофа": "Саакашвілі і не тільки готують Порошенко гарячі дні: найнебезпечніша дата".