RU  UA  EN

Пʼятниця, 26 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

26 квітня

25 квітня

Всі новини

Європі нікуди подітися: в Україні вказали на зв'язок референдуму в Каталонії з анексією Криму

Військовий експерт Олег Жданов, коментуючи зв'язок референдуму в Каталонії з анексією Криму, заявив, що в даний час Європа користується політикою подвійних стандартів.

Про це він сказав в інтерв'ю "Апострофу".

"І Європі (в разі повномасштабної війни в Україні, - ред.) не буде куди подітися. Ось зараз вони йдуть по шляху політики подвійних стандартів. Ось [президент Чехії Мілош] Земан сказав в ПАРЄ: "Забудьте про Крим, продайте Крим". А якщо перекласти з дипломатичної мови, то Земан сказав: "Крим в обмін на Каталонію". Ще й з доплатою", - зазначив Жданов.

За його словами, варто задатися питанням, хто підняв Каталонію, адже іспанська прокуратура тільки в Каталонії збиралася до кінця року конфіскувати нерухомість у так званої російської мафії на 2 мільярди євро.

"Це збіг? Знову ж таки, ми повертаємося до сакраментальної фрази. І каталонці швиденько розгойдали ситуацію, що зараз іспанська прокуратура не знає, що їй далі робити. А слідом за Каталонією може розгойдатися Північна Італія, де австрійська, німецькомовна Італія. А третя на черзі - Баварія, адже це до сих пір не федеральна земля, а королівство [вільна держава] баварське", - уточнив експерт.

Жданов додав, що фактично Земан сказав - щоб Європі було добре, потрібно взяти доплату і забути про Крим.

"І тут же Європа починає думати, що своя сорочка ближче до тіла. І, може, справді варто зняти санкції, повернути делегацію Росії в ПАРЄ. А там і домовимося. Розумієте, йде дуже складна гра", - підсумував він.

Більше читайте в матеріалі "Апострофа": "Путін побоїться йти танками на Київ відразу з кількох причин - військовий експерт".