RU  UA  EN

Пʼятниця, 17 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 42.45
НБУ:USD  39.30
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

17 травня

Всі новини

Ярош розповів, за якої умови Росія побоїться зайти військами в будь-яке з міст України

Командир Української добровольчої армії, екс-лідер "Правого сектора", нардеп Дмитро Ярош вважає, що наявність у українців зброї могла б стати стримуючим фактором для Росії.

Про це він заявив в заключній частині інтерв'ю "Апострофу".

Так, Ярош наголосив на важливості прийняття в Україні закону про зброю.

"У нас в державі немає взагалі закону про зброю. У нас регламентується хіба що продаж тих стовбурів, які можна купити в магазинах - нарізні карабіни і так далі. Гарна, практично бойова зброя. Автоматичного вогню хіба що не веде. І то - там можна трохи змінити - і можна буде і чергами стріляти", - зазначив Ярош.

За його словами, закон про зброю був би революційним кроком щодо зміни системи, тому що озброєний народ - це завжди гарант стабільності.

"Я не кажу, що треба роздавати зброю направо і наліво психам, кримінальним злочинцям і так далі. Але чому не дати право на зброю людям, які заслужили його реально на цій війні? Чому не залишати солдату, який переходить в резерв, той же самий автомат ? Це ж і пам'ять, і все!" - сказав нардеп.

Разом з тим, він додав, що повинна бути дисципліна, вміння поводитися зі зброєю, культура володіння зброєю.

"Кожному роздати - це не справа, звичайно. Але нам необхідне масове озброєння. Ну, не ввійде в Дніпро, наприклад, ворог, якщо по ньому почнуть лупашити з кожного вікна. Десять разів будь-генерал російський (та й не тільки російський) прорахує: ага, тут ми понесемо такі втрати, які просто не можна буде потім заповнити", - заявив Ярош.

Він нагадав, що в Грозному під час першої війни практично всім жителям міста роздавали зброю.

"Чеченці бригади цілі російські знищили фактично повністю. Це кращий приклад. Мені і покійний Іса Мунаєв говорив: "Дмитро, втягніть їх в якесь місто. У Марік або кудись. Нехай зайдуть - ви їх просто поклацаєте там всіх", - уточнив нардеп.

Більше читайте в матеріалі "Апострофа": "Щоб повернути Крим, Україні потрібно перенести війну на територію ворога - Дмитро Ярош".

Попередню частину інтерв'ю читайте тут: "Донецьк і Луганськ ми повернемо, і вже доволі скоро - Дмитро Ярош".