RU  UA  EN

Вівторок, 23 квітня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.85
НБУ:USD  39.25
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

23 квітня

Всі новини

У прикордонників питань не було: адвокат повідомив подробиці затримання Розенблата детективами НАБУ

У співробітників Державної прикордонної служби України (ДПСУ) не було претензій до народного депутата Борислава Розенблата, який у четвер, 19 жовтня, намагався покинути Україну.

Про це "Українській правді" заявив адвокат нардепа Олексій Шевчук.

За його словами, Розенблата детективи Національного антикорупційного бюро (НАБУ) вивели з літака і забрали паспорти, він має намір писати заяву в поліцію.

"Він пройшов паспортний контроль, ніяких претензій у Прикордонної служби не було до нього. Він уже перебував у літаку, коли зайшли детективи НАБУ. Через нього зупинили літак, витягли його звідти без рішення суду, забрали паспорти, телефон та інші особисті речі... Таким чином, затримали нардепа без згоди ВР", - зазначив Шевчук.

Він додав, що Розенблат "пише заяву про викрадення у нього паспортів". При цьому Шевчук зазначив, що в Розенблата не було коштовностей, як про це повідомили ЗМІ.

"Ніяких коштовностей при ньому не було, нічого такого. Інформація про це - неправда і провокація", - сказав адвокат.

Разом з тим, Шевчук нагадав, що з 16 жовтня Розенблат "не мав ніяких зобов'язань, не було електронного засобу контролю, був повернутий закордонний паспорт".

Він також зазначив, що о 10:00 ранку в четвер Розенблат повідомив НАБУ про те, що на 3 дні виїде за межі країни, і продемонстрував зворотний квиток. Шевчук додав, що Розенблат повинен був летіти на "щорічне лікування".

Як повідомляв "Апостроф", Розенблата підозрюють у масштабній корупції. Генпрокуратура і Спеціальна антикорупційна прокуратура продемонстрували докази зловживання службовим становищем і корупції нардепа.

11 липня Верховна Рада України підтримала подання Генеральної прокуратури про зняття недоторканності і притягнення до кримінальної відповідальності Розенблата.

21 липня Солом'янський суд Києва зобов'язав Розенблата носити електронний браслет стеження.

17 жовтня з народного депутата Борислава Розенблата зняли електронний засіб контролю через закінчення терміну дії обов'язків, які були покладені на нього судом.