RU  UA  EN

Вівторок, 16 квітня
  • НБУ:USD 39.20
  • НБУ:EUR 41.85
НБУ:USD  39.20
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

16 квітня

15 квітня

Всі новини

Електронний браслет і застава: суд прийняв рішення по Розенблату і Полякову

У п'ятницю, 21 липня, Солом'янський суд Києва обрав нардепу від "Народного фронту" Максиму Полякову запобіжний захід у вигляді застави в 304 тисячі гривень.

Про це повідомляє "РБК-Україна".

Відзначається, що нардепа зобов'язали носити електронний браслет, не залишати Умань або Київ без дозволу і здати паспорти.

При цьому Спеціалізована антикорупційна прокуратура клопотала про заставу в 500 тисяч гривень. Також прокурори просили суд зобов'язати Полякова носити електронний браслет, не залишати Києва без дозволу слідчого і здати на зберігання всі паспорти громадянина України для виїзду за кордон.

За словами прокурора Максима Кравченка, державне обвинувачення вважає, що Поляков може ховатися від слідства.

У той же час на народного депутата України Бореслава Розенблата наділи електронний браслет стеження, пишуть "Українські новини" з посиланням на прокуратура Максима Кравченка.

Він зазначив, що не володіє інформацією, чи вніс Розенблат заставу в розмірі 7 млн гривень.

Сам Розенблат заявив, що буде вносити заставу, передає "Українська правда".

"Так, я маю намір вносити заставу. Відповідно до закону, це буде протягом п'яти днів. Я думаю, що моя сім'я має можливість внести таку суму", - зазначив він.

Нардеп також підтвердив слова прокурора, що на нього дійсно одягнули браслет.

Як повідомляв "Апостроф", народний депутат від партії "Опозиційний блок" Михайло Добкін вийшов на свободу після того, як суд обрав йому запобіжний захід у вигляді арешту на два місяці з правом внесення застави в 50 млн гривень.