RU  UA  EN

Субота, 20 квітня
  • НБУ:USD 39.50
  • НБУ:EUR 42.10
НБУ:USD  39.50
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

19 квітня

Всі новини

​У Харкові в результаті "мажорної" ДТП загинуло п'ятеро людей: усі подробиці резонансної аварії

У середу ввечері, 18 жовтня, у центрі Харкові в результаті зіткнення на перехресті двох дорогих іномарок Lexus під керуванням 20-річної дівчини вилетів на тротуар, де знаходилися десятки людей. Внаслідок аварії загинули п'ятеро осіб.

Винуватицею аварії в поліції попередньо назвали водійку Lexus RX 350, яка на перехресті вулиці Сумської та провулку Мечникова вирішила проїхати на червоний колір світлофора і зіткнулася з автомобілем Volkswagen Touareg. Після зіткнення Lexus винесло на тротуар, де він задавив п'ятьох осіб, ще як мінімум шестеро перебувають у лікарні.

В аварії постраждала ціла сім'я - чоловік Олександр Євтєєв загинув, а його дружина Оксана і її сестра Діана в тяжкому стані перебувають у лікарні.

Резонансу додає той факт, що водійкою Lexus виявилася студентка ХНУ імені Каразіна Олена Зайцева – прийомна дочка харківського бізнесмена Василя Зайцева. Прес-секретар генпрокурора Лариса Сарган також повідомила, що Олена Зайцева є сестрою люстрированого заступника прокурора Черкаської області Дмитра Зайцева, який зараз знаходиться в розшуку і ховається в Москві.

За інформацією очевидців, відразу після аварії на місце подій приїхали два джипи з луганськими номерами, які були "групою підтримки" винуватиці ДТП. Саму Олену Зайцеву доставили до СІЗО.

ВІДЕО з моментом зіткнення:

Також в мережу потрапило інше відео з камер спостереження.

Крім того, рік тому Lexus з такими номерами вже був помічений у Харкові за проїздом на червоний колір світлофора.

Пізніше в соцмережі звернули увагу на дивну роботу світлофора на місці, де сталася трагедія.

Водієм Volkswagen виявився 49-річний місцевий бізнесмен Геннадій Дронов, який займається роздрібною торгівлею.

За останньою інформацією, обидва водії на момент аварії були тверезими. Користувачі соціальних мереж відразу згадали про низку гучних мажорних ДТП, після яких винуватці аварії не потрапили на лаву підсудних, натякаючи, що цілком ймовірно авторитетному батьку вдасться "відмазати" свою 20-річну прийомну дочку.

До речі, Lexus був оформлений саме на Василя Зайцева, президента ТОВ "Група — Тайфун". Також бізнесмен є головою правління і генеральним директором ПРАТ "ВТП "Укренергочормет", яке займається енерготехнологіями. У 2012 році Василь Зайцев удостоївся державної премії в галузі науки і техніки.

У коментарі журналістам Василь Зайцев заявив, що донька раніше ніколи не порушувала правил дорожнього руху. При цьому в мережі оприлюднено список порушень 20-річної Олени: 6 зафіксованих порушень лише за півтора року.