RU  UA  EN

Субота, 27 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

27 квітня

26 квітня

Всі новини

Крах Boeing на Донбасі: волонтери розкрили деталі по новому фото російського "Бука"

Спільна слідча група, яка займається розслідуванням катастрофи Boeing 777 рейсу MH17 опублікували нове фото російського Бука, зроблене в день трагедії в окупованому Донецьку.

Про це пише Bellingcat.

На фото зображений Бук 332 російської 53-ї зенітно-ракетної бригади, що базується в Курську і видно з правого борту. Волонтери припускають, що фото було зроблено в окупованому Донецьку на проспекті Ілліча, 78, на перетині з бульваром Шахтобудівників.

"Різні деталі фотографії також вдалося знайти на знімках Google Street View і Яндекс.Панорам, в тому числі два дерева на передньому плані, паркан, видимий позаду тягача з "Буком", камінь під найближчим до камери деревом і тріщини в бордюрі", - зазначається в повідомленні.

Житель Донецька зробив фото відповідного місця в Донецьку, щоб підтвердити приблизну геолокацію.

Волонтери прийшли до висновку, що Бук прибув до Донецька з Макіївки близько о 9:00 17 липня 2014 року, був припаркований на перетині проспекту Ілліча і бульвару Шахтобудівників, а потім повернув і відправився по проспекту Ілліча на схід в напрямку "Мотелевського кільця".

Як повідомляв "Апостроф", військовослужбовці Нідерландів отримали від Грузії ракету для зенітно-ракетного комплексу "Бук", щоб використовувати її в розслідуванні катастрофи Boeing 777 рейсу MH17.