RU  UA  EN

Субота, 11 травня
  • НБУ:USD 39.40
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.40
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

11 травня

10 травня

Всі новини

РФ може припинити членство в Європейському суді з прав людини - ЗМІ

На сьогоднішній день Російська Федерація розглядає можливість заморозити свою участь в Європейському суді з прав людини (ЄСПЛ) Ради Європи (РЄ) і скоротити внески в організацію.

Про це повідомляє видання "Известия" з посиланням на відразу кілька високопоставлених джерел в Державній думі РФ.

Так, сума, на яку планується знизити загальний обсяг виплат в РЄ, буде рівна тій, яка призначається саме для роботи судової інстанції (мова може йти про $7-10 млн)..

Відзначається, що остаточне рішення буде прийнято 27 жовтня, коли в нижній палаті парламенту пройде перше читання бюджету Росії на 2018 рік.

"У Раді Європи склалася парадоксальна ситуація: ЄСПЛ може приймати рішення щодо Росії, а Москва, в свою чергу, впливати на роботу органу можливості не має. Якщо Росії не буде повернуто право висловлювати свою позицію під час виборів суддів ЄСПЛ, то вона припинить виплати і заморозить своє членство", - цитує видання високопоставлене джерело в Державній думі.

Як повідомляв "Апостроф", раніше Європейський суд з прав людини у Страсбурзі погодився з основними пунктами звинувачень проти РФ родичів загиблих в результаті теракту в Беслані.