RU  UA  EN

Субота, 21 вересня
  • НБУ:USD 41.05
  • НБУ:EUR 45.60
НБУ:USD  41.05
Суспільство

Новини

20 вересня

Всі новини

Український консул зустрівся з викраденим ФСБ Грибом: з'явилися перші подробиці

Український консул провів зустріч в краснодарському СІЗО (Російська Федерація) з викраденим в Білорусі російськими спецслужбами громадянином України Павлом Грибом.

Про це заявив директор Департаменту консульської служби Міністерства закордонних справ (МЗС) України Сергій Погорельцев, повідомляє "Українська правда".

За його словами, зустріч пройшла під наглядом співробітників пенітенціарної установи і з фіксуванням розмови на відеокамеру.

"З огляду на те, що їх розмову записувала камера і були присутні охоронці, Павло сказав, що умови утримання в СІЗО задовільні, він має можливість бувати на свіжому повітрі і двічі в день його оглядає медпрацівник, отримує ліки", - уточнив Погорельцев.

Разом з тим, Гриб поскаржився на те, що від деяких медпрепаратів йому буває погано. Крім того, він розповів, що не часто бачиться зі слідчим і адвокатом.

"В останній раз зі слідчим у нього розмова була 11 жовтня, а з адвокатом зустрічався 18 жовтня, коли в суді розглядалося питання про продовження запобіжного заходу", - сказав дипломат.

Погорельцев додав, що консули передали юнакові теплі речі, які зібрав батько, а також придбали в магазині на території СІЗО продукти харчування, які просив Павло.

Він зазначив, що це була друга зустріч українських консулів з Грибом. Як і минулого разу, їм заборонялося спілкуватися українською мовою і обговорювати хід слідства.

Як повідомляв "Апостроф", раніше розкрилися подробиці звинувачення викраденому українцеві Грибу в Росії.