RU  UA  EN

Четвер, 28 березня
  • НБУ:USD 38.90
  • НБУ:EUR 42.05
НБУ:USD  38.90
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

28 березня

Всі новини

НАБУ зробило гучну заяву щодо екс-депутата Ради, замішаного в корупційній схемі

Сьогодні, 25 жовтня, детективи Національного антикорупційного бюро (НАБУ) повідомили про підозру у заволодінні майном ДП "НАЕК "Енергоатом" екс-народному депутату Миколі Мартиненку та його спільникові (керівнику структурного підрозділу підприємства) за ч. 5 ст. 191 КК України ("Привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем").

Про це повідомляє прес-служба НАБУ.

Як вважає слідство, екс-нардеп - колишній голова комітету Верховної Ради з питань паливно-енергетичного комплексу - в змові з трьома особами організували корупційну схему, в результаті якої інтересам ДП "НАЕК "Енергоатом" було завдано збитків у розмірі 6,4 млн євро.

Зазначені особи у 2008-2012 роках штучно створили умови проведення тендерів, у яких перемогла чеська компанія "Skoda JS" (фактичним власником якої є російське ЗАТ "Об'єднані машинобудівні заводи") з завищеними на 6,4 млн євро ціновими пропозиціями, що в деяких випадках становила до 20% від ціни обладнання.

Надалі "Škoda JS" перерахувала 6,4 млн євро на рахунок компанії "BRADCREST INVESTMENT S. A." (Панама), єдиним власником якого є екс-депутат Ради.

На рахунку даної компанії в швейцарському банку за запитом НАБУ були арештовані кошти у сумі, еквівалентній 86,4 млн грн (3,2 млн швейцарських франків).

На даний момент встановлюється місце знаходження інших учасників угруповання.

Зазначається, що кримінальне провадження за вказаними НАБУ зареєструвало ще в грудні 2015 року. Детективи бюро направили в компетентні органи інших держав близько 20 запитів, які виконувалися в термін від 3 місяців до 1,5 року.

Як повідомляв "Апостроф", нещодавно детективи НАБУ провели обшуки в кабінеті мера Одеси Геннадія Труханова.