RU  UA  EN

Пʼятниця, 26 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

26 квітня

25 квітня

Всі новини

Думала, що встигну проскочити: у поліції розповіли про перших свідченнях винуватиці ДТП у Харкові

Працівник патрульної поліції, який одним з перших приїхав на місце резонансної ДТП в Харкові, розповів, про що говорила його винуватиця Олена Зайцева.

Про це повідомляє 057.ua.

"Ми були на зміні і почули у рацію крики, що всім екіпажам необхідно летіти на Сумську. Приїхали одними з перших, одночасно зі швидкою допомогою. До мене підбігла Олена Зайцева, але я ще не розумів, що вона водій, тому попросив її відійти і почав захищати місце ДТП стрічкою. Потім я повернувся до Олени, і вона сказала, що була за кермом Lexus. Вона віддала мені водійське посвідчення і документи на машину, які я передав слідчому", - говорить поліцейський.

Він зазначив, що Зайцева була в автомобілі зі своєю подругою. Обидві дівчини не отримали жодних травм.

"Як тільки я до неї підійшов, вона сказала мені: "я бачила ситуацію і думала, що встигну проскочити перехрестя. Я бачила боковим зором Volkswagen". Вже потім її адвокат заборонила їй спілкуватися з усіма", - сказав співробітник патрульної поліції.

Потім він посадив дівчат в поліцейський автомобіль і повіз на огляд.

"Інший екіпаж те ж саме зробив з водієм Volkswagen. Ми приїхали на огляд одночасно. Зайцева здала сечу і кров, у мене при цьому працювала боді-камера. Дівчина не проти була. Після цього нарколог задавала їй питання - що і коли пила. Зайцева відповіла, що випила келих вина з понеділка на вівторок, і приймала таблетки Пенталгін, які приймає вже 10 років. За її словами, це із-за старої травми, через яку ж у неї на обличчі залишилися шрами. Більше вона про травму говорити не схотіла. Нарколог сказав їй, що цей препарат строго не можна приймати, якщо ти водиш машину", - зазначив правоохоронець.

Через деякий час йому зателефонував його начальник, і сказав запросити активістів, які запевняли, що Зайцева нібито не затримана, а кров здавала інша людина.

"Вона здала кров другий раз при двох дівчина-активісток з "Дорожнього контролю", здається. Після цього вони розійшлися. Потім ми відвезли її в СІЗО на Холодній Горі в ізолятор. Цим все і закінчилося", - констатував співробітник поліції.

Як повідомляв "Апостроф", сьогодні число загиблих в результаті великої ДТП в Харкові зросло до шести.