RU  UA  EN

Пʼятниця, 26 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

26 квітня

Всі новини

Вбивство Аміни Окуєвої: що відомо на даний момент

Ввечері 30 жовтня біля селища Глеваха Київської області на залізничному переїзді невідомі обстріляли автомобіль, в якому перебували АТОшники чеченського походження Аміна Окуєва і її чоловік Адам Осмаєв. У результаті нападу дівчина загинула, а чоловік отримав серйозне поранення в ногу.

Інцидент стався в районі 20:00. Осмаєв перебував за кермом автомобіля. В машині їх було двоє. Аміна Окуєва загинула в результаті поранення в голову.

"На залізничному переїзді машину почали обстрілювати. Навколо мене все розліталося, вся панель. Я скільки міг проїхав, тому що нападники потрапили також в двигун, машина зупинилася. Намагався надати першу допомогу Аміні, але їй в голову потрапили. Так що...", - згадує Адам Осмаєв.

На даний момент життю і здоров'ю Адама Осмаєва ніщо не загрожує.

Волонтер волонтер Ротан Кримський опублікував фото розстріляного авто Окуєвої та Осмаєва.

Нардеп, радник глави МВС Антон Геращенко заявив, що слідство розглядає дві основні версії:

1. Дії російських спецслужб;

2. Помста Осмаєву за те, що він пішов проти глави Чечні Рамзана Кадирова.

Голова Національної поліції Сергій Князєв повідомив, що правоохоронці кваліфікували загибель відомої АТОшниці Аміни Окуєвої як умисне вбивство.

Прокурор Київської області Дмитро Чібісов, який займається справою вбивства Аміни Окуєвої заявив, що замах здійснювали люди, які мають великий досвід і спеціальну підготовку.

"Поки ще тривають експертизи, але вже точно можна сказати, що в Окуєву влучило 5 куль в різні частини тіла. Та, яка влучила в голову - виявилася смертельною", - сказав прокурор.

Також він додав, що точна кількість здійснених пострілів буде відома після експертизи відпрацьованих гільз, але запевнив, що їх було більше 15. Крім того прокурор повідомив, що правоохоронці вже визначили, яким шляхом відступали нападники, триває план перехват, до якого задіяні "різні підрозділи і сили".

Нагадаємо, ще у травні Аміна Окуєва в інтерв'ю "Апострофу" розповіла про людей, яким може бути вигідна її смерть.

Також варто нагадати, що влітку на Осмаєва і Окуєву вже був один замах. Тоді їм вдалось вижити.

Читайте також матеріал "Апострофа" - Могли стріляти громадяни України: головні версії вбивства Аміни Окуєвої.