RU  UA  EN

Пʼятниця, 17 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 42.45
НБУ:USD  39.30
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

17 травня

Всі новини

Запустили першого космонавта, а тепер не можемо обслужити нормальний літак: журналістка з РФ різко висловилася про Росію

50 років тому Радянський Союз запустив в космос першого космонавта, а у сучасної Росії є великі проблеми з авіапромом.

Про це в ефірі на "Ехо Москви" заявила російська журналістка Юлія Латиніна.

За її словами, багато представників російський еліти реєструють свої літаки на острові Мен (окрема держава, розташована між Північною Ірландією і Шотландією) заради повернення ПДВ.

"Хлопці, але перше питання: ви керуєте Росією. Ну, пробийте ті ж самі умови для Росії і зареєструйте їх в Росії. Так? Тому що виходить, що систему "Платон" можуть пробити Ротенберги, а систему нормальну реєстрації літаків в Росії, ПДВ для літаків - ні. Так? " - уточнила Латиніна.

Вона підкреслила, що європейську реєстрацію літаки російської еліти отримують і з тієї причини, що в Росії немає бази для підтримки їх в нормальному стані.

"Літаки - це робочі місця, це, до речі, кваліфіковані робочі місця. Давайте скасуємо ПДВ, імпортуємо обладнання, фахівців навчимо, так? Всім буде добре. Ні, "Платон" є, літаків немає", - сказала журналістка.

Латиніна вважає, що історія з літаками є показовою, оскільки демонструє ставлення еліт РФ до держави.

"Ось, вони відгородилися стінами палаців, і їм, насправді, все одно, вони не знають, що відбувається за стінами цих палаців і не хочуть знати. Вони називають себе патріотами, але їх справи доводять набагато більше, ніж їхні заяви. Так?", - підсумувала вона.

Як повідомляв "Апостроф", раніше російський опозиціонер Олексій Навальний повідомив про те, що один з головних кремлівських пропагандистів Володимир Соловйов є власником елітної нерухомості в Росії і володарем вілли в Італії.