RU  UA  EN

Пʼятниця, 29 березня
  • НБУ:USD 38.85
  • НБУ:EUR 42.05
НБУ:USD  38.85
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

29 березня

Всі новини

Арешт активістки Femen: опубліковано фото і відео із зали суду у Вінниці

У Вінницькому суді обрали запобіжний захід активістці Femen Алісі Віноградової, яка в ніч на 14 листопада спалила декоративний трамвай поруч з магазином Rashen у Вінниці.

Про це повідомляє "Вежа".

Виноградової інкримінують ч. 2 ст. 296 КК України (хуліганство), яка передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк до чотирьох років.

Згідно з рішенням суду, Аліса Виноградова повинна протягом 60 діб перебувати в нічний час доби (з 21:00 до 06:00) під домашнім арештом за місцем її проживання у Київській області. Підозрювану звільнили з-під варти прямо в залі суду.

Під час судового засідання Виноградова заявила, що її акція була спрямована проти Президента України Петра Порошенка і його бізнесу, а не проти громадськості.

Під час перерви в судовому засіданні активістка сказала, що не знає хто її знімав і чому сюжет акції від початку до кінця опинився на російському телеканалі "РЕН ТВ". За словами дівчини, про акції знали тільки її команда.

Як повідомляв "Апостроф", нещодавно з'явилася інформація, що Алісу Виноградову викрали в Києві, але виявилося, що її затримали співробітники поліції.